Parkolóüzemeltetői kockázatok kezelése

Az üzemeltetőnek érdeke hogy a garázs üzletmenete biztonságos legyen, megfelelő fedezet álljon rendelkezésre azokra az esetekre, ha káresemény miatt a normál üzletmenetet újra kell indítani. (1 havi leállás)

Vagyonbiztosítás

Ez a biztosítás típus a már üzemelő, átadott garázsokra köthető. A biztosító általában arra vállal kötelezettséget, hogy egy előre meghatározott jövőbeli esemény bekövetkeztétől függően az eseményből eredő kár esetén kártérítést nyújt. Érdemes ALL-RISK típusú konstrukciót választani, mivel itt mindenre kiterjedő védelemről van szó és csak a fedezetből kizárt események vannak nevesítve. (Ha csak a kártípusok kerülnek felsorolásra, gyakran előfordul, hogy valami kimarad.)

Technikai biztosítások 

Bizonyos technikai kockázatokat nem térítenek a biztosítók a vagynbiztosítás keretében, ezeket a veszélynemeket lehet a géptörés és az elektronikus fedezet alatt biztosítani. Géptörés feladata, (machinery breakdown) hogy az épületgépészeti berendezések (lift, autólift, mozgólépcső, szellőző rendszer, klíma, kazán, stb.) működéséből adódó speciális kockázatokra nyújtsanak védelmet. Elektronikai biztosítások a gyengeáramú berendezések üzemelése során felmerülő speciális károkat fedezik pl. zárlat, túlfeszültség. (telefonközpont, LAN hálózat, parkolás technológia vezérlése, CO vezérlés, biztonsági kamerák, stb.) 

Üzemszüneti biztosítás

(Business interruption) a káresemény bekövetkezésekor lép életbe célja a veszteségek: kieső nyereség, fix költségek, közüzemi díjak, hitel törlesztés, jogdíjak fedezése az üzemszünet ideje alatt – így megintcsak a cash-flow biztonságosabb tervezése az eredmény.