Kerékpáros közlekedés

A városi közlekedésben egyre nagyobb szerep jut az autók és tömegközlekedési eszközök mellett a kerékpároknak, amiknek a biztonságos tárolást, parkolást is meg kell oldani. A Hungaropark ezért szakmai kapcsolatot létesített a Magyar Kerékpárosklubbal, hogy a biciklivel közlekedők igényeit is figyelembe tudják venni a parkolásgazdálkodási döntések során. 

 

Az együttműködés keretében 2011-ben Budapest V. kerületében a közterületi várakozóhelyek újrafestésénél az új parkolóhelyek már úgy lettek kialakítva, hogy a szükséges pontokon kerékpártolók is létesültek.

Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub (MK) 2002-ben alakult civil szervezet, mely több, mint ezer taggal rendelkezik az országban. 

 

Az MK fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbyerejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpárosokat.

 

Az MK küldetésének tekinti, hogy a kerékpár, mint közlekedési eszköz, elnyerje méltó helyét a mindennapi közlekedésben, illetve a kerékpár váljon a legnépszerűbb sport és szabadidős eszközzé.

Kapcsolat

Magyar Kerékpárosklub

1024 Budapest, Kis Rókus utca 2.

info (a) kerekparosklub.hu

+36 1 315 0590