Nyugat-Európa

Egyesült Királyság

Magyarország 1994-es Európai Uniós csatlakozásakor – amikor az Európai Parkolási Szövetség soraiban is bővülés történt – minden újonnan csatlakozó Kelet-európai ország mellé az EPA egy – a parkolás menedzsment területén élen járó – „mentor szervezetet” delegált. A Magyar Parkolási Szövetség mentor szervezete az Angol Parkolási Szövetség (British Parking Association) lett.

Kocsis Ferenc – a Hungaropark 2010-től megválasztott titkára, megválasztása előtt – 2004 és 2005 között több mint egy évet töltött Angliában, ahol a helyi parkolási szervezetek munkáját és a parkolás-üzemeltetés gyakorlatát tanulmányozta. A BPA és a Hungaropark vezetői éves rendszerességgel találkoznak, illetve utaznak Budapestre és Londonba. A Hungaroparknak már londoni székhelyű tagja is van, a két szövetség pedig egymásnak is tagja.

Írország

Írország jelentős befektetési partnere Magyarországnak az ingatlanpiacon és ezen belül a parkolási létesítmények al-piacán is. Az ír-magyar kapcsolatokban kiemelt szerepet játszik a Shannon West cégcsoport magyarországi képviselete, amely EZ Park néven több közcélú parkolóházat és mélygarázst is üzemeltet Budapest VI-VII. kerületében. A kapcsolatoknak aktualitást ad, hogy 2013-ban Írországban, Dublinban kerül megrendezésre az Európai Parkolási Szövetség 16. Kongresszusa, amin természetesen a magyar szakemberek is részt vesznek..  

Olaszország

A Hungaropark és az Olasz Parkolási Szövetség , az AIPARK (Associazione Italiana tra gli Operatori nel settore della Sosta e dei Parcheggi) vezetőségének kapcsolati évtizedes múltra tekintenek vissza. A kapcsolat kezdetei még az Európai Parkolási Szövetséghez való csatlakozás idejére tehetők, amikor a Hungaropark szakemberei több szakmai tanulmányúton is részt vettek különböző olaszországi városokban. A tanulmányutak fókuszában elsősorban a közterületi parkolás üzemletetés állt; később gépesített parkolási technológiák megismerése és „robot garázsok” bemutatására is sor került. 

2010-ben az Európai Parkolási Szövetség Torinóban tartotta szokásos kongresszusát, a rendezvényre a Hungaropark szakmai delegációt küldött. A kongresszuson szóba került az AIPARK és a Hungaropark közötti kapcsolatok további bővítése és a szakmai látogatások fokozása is.