Közel-Kelet

Izrael

A Hungaropark Közel-keleti kapcsolati közül Izraellel főleg technológiai oldalon folyik kooperáció. Az izraeli partnercégek különféle parkoláshoz kapcsolódó elektronikai megoldásokkal, valamint mechanikus parkolási rendszerekkel vannak jelen a magyar piacon.

 

Az Izralift cég által gyártott parkoló lifteket főleg budapesti lakópark fejlesztéseknél építették be az elmúlt években pincegarázsok kihasználtságának javítására.

 

A mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal elkövetett visszaélések csökkentése érdekében egyedi biometrikus azonosítású parkolási igazolványok honosításának ügyében is folynak egyeztetések. A tilosban parkoló autók hatékony elszállítására nemrég Sámson néven újfajta tréler került bemutatásra.

Egyesült Arab Emirátusok

A Közel-Kelet egyik legprosperálóbb régiója, ahol a rohamos fejlődés főleg városokra koncentrálódik. Új lehetőség a magyar vállaltoknak is az Emirátusokban való megjelenés, hiszen itt épülnek jelenleg a világ legnagyobb parkolóházai és mélygarázsai. 

Általános probléma az autók tisztántartása, ápolása, mivel a homok szinte mindnet azonnal ellep, vízből pedig kevés van. Sok esetben nagyon drága és nagyméretű autók tárolását kell megoldani, ami különleges méretű közcélú parkolóházak építést kívánja meg. A közterületi parkolóhelyek napelemmel való lefedése nem csak az áram termelés miatt lényeges, hanem az autók árnyékos parkolását is segíti, mivel napközben 40 fok feletti a hőmérséklet.

A Hungaropark és az Egyesült Arab Emirátusok parkolási szervezeti között a kapcsolatok kiépítése folyamatban van.