Közép- és Kelet-Európa

A Magyar Parkolási Szövetség nemzetközi kapcsolatrendszerének, és ezen belül is a Közép-kelet európai kapcsolatoknak a kiépülése gyakorlatilag egybeesik a Szövetség 1989-es alapításával. A rendszerváltást megelőző években a magyar és a szomszédos osztrák közlekedési szakemberek már élénk együttműködést folytattak a városi parkolási problémák kezelésével kapcsolatosan.

Ausztria

Míg Magyarországon lényegesen kisebb mértékben – Budapesten is csak elszórtan – okozott problémát a parkolóhelyek alacsony száma (a gépjárművekhez képest), Ausztria ezen a területen – mint fejlett nyugati nagyváros – Magyarország előtt járt. A két ország közlekedési szakemberei közötti jó kapcsolat azóta is fennáll, a Hungaropark tagok több alkalommal is részt vehettek különféle szakmai továbbképzéseken és tanulmányutakon.  Magyarországon több mit 10 éve működik osztrák hátterű garázsüzemeltető cég.

Horvátország

Horvátország és Magyarország kapcsolatát – a városi parkolás-gazdálkodás területén – főleg alkalomszerű, de részletes szakmai és technikai eszmecserék jellemzik.

A Magyar és a Horvát Parkolási Szövetség képviselői már több alkalommal is találkoztak, ahol a két ország közterületi és közterületen kívüli parkolási rendszereinek működését, ezen belül a jogi kereteket és az üzemletetési gyakorlatot tekintették át.

Horvátországra jellemző, hogy egyes városokban a mobilparkolás már 80%-os részarányt képvisel, egyes helyeken pedig a parkoló órákat már leszerelték vagy már nem is kerültek felszerelésre. A Horvátországban a mobilparkolási rendszert a Horvát Parkolási Szövetség üzemelteti. A tilosban parkoló autókat Zágrábban elszállítják.

Románia

Elsősorban a határ menti városok között (pl: Békéscsaba – Arad), főleg a külföldi rendszámú autók parkolási pótdíjbehajtási problémái miatt alakult ki aktív együttműködés. Romániában és Erdélyben – Magyarországhoz hasonlóan – a parkolás nem egységes: a nagyobb városok közötti együttműködések a parkolási iparágban még csak szórványosan alakultak ki. 

Szlovákia

A régióban a legaktívabb és a leginkább kooperatív kapcsolata a Hungaroparknak a Szlovák Parkolási Szövetséggel van. A Szlovákiában dolgozó és magyar nyelvet beszélő kollégáknak köszönhetően nyelvi nehézségek nincsenek. A Hungaropark a Szlovák Parkolási Szövetség Ótátrafüreden tartott szokásos éves konferenciájának állandó meghívottja. 

Az utóbbi években Magyarországon divatba jött szlovák rendszámú autók használata nyomán elkövetett sorozatos parkolási csalások miatt a két ország közötti együttműködés is fokozódott.