Elektronikus Parkolási Díjtérkép (EPD) Budapesten – Kis lépés az ügyfélbarát tájékoztatás felé

A Magyar Parkolási Szövetség két tagszervezetének közreműködésével új Elektronikus Parkolási Díjtérkép (EPD) készült, aminek segítségével könnyebben lehet információt szerezni a fővárosi parkolási zónákról és az éppen aktuális közterületi parkolási díjakról.

 

A non-profit fejlesztés eredményeképp megvalósult Elektronikus Parkolási Díjtérképet a picipenz.com csapata fejlesztette az „Év Honlapja 2010” díjjal jutalmazott parkonet.com – Parkolási médiaportál és adatbázis részére. 

 

A fejlesztők elmondása szerint az ötlet a Főváros túlnépesedő autós populációja miatt több mint egy évtizede bevezettet parkolási rendszer átláthatóságának javítása érdekében fogant. Igény mutatkozott ugyanis egy olyan kis praktikus Internetes megoldásra, aminek segítségével proaktívan – akár már az utazás megkezdése előtt – tájékozódni lehet a parkolási díjakról. 

 

Az autós ezután előre megfontolhatja, hogy ha kicsit „odébb áll meg” lehet, hogy olcsóbban is tud parkolni. Ez természetesen egy apró lépés a környezettudatos parkolás irányába is, hiszen aki az olcsóbb parkolási zónákat választja, az belterületek forgalmát is csökkenti, és így hozzájárul az ott lakó emberek életminőségének javításához is.

 

A fejlesztők bíznak benne, hogy a Elektronikus Díjtérkép segít eligazodni a fővárosi parkolási zónák között, rövidtávú terveik között szerepel – azok a vidéki városok, ahol van fizető parkolás – hamarosan a vidéki városok is hasonló Díjtérképet kapnának.

 

A non-profit fejlesztés célja a nagyközönség tájékoztatása a közterületi parkolási tarifákról, egyben a „parkolás-tudatosság / garázs tudatosság” javítása. A rendszer célja proaktivitást fejlszteni: tájékozódás 

 

A budapesti Elektronikus Parkolási Díjtérkép a www.parkonet.com/dijterkep oldalon érető el.

 

* * * sajtóközlemény vége * * *

 

Amennyiben módjukban áll, kérjük tájékoztassák olvasóikat/hallgatóikat 

a Budapesti Elektronikus Parkolási Díjtérképről. Nagyon köszönjük!