Garázsok Napja

Budapesten továbbra is komoly problémákat okoz a parkolás. Ennek a problémának a gyökere, hogy a közterületen nincs elegendő hely a gépjárművek kényelmes tárolására. Ezt a problémát végérvényesen csak parkolóházak és mélygarázsok építésével lehet megoldani. Ehhez azonban fokozni kell a meglévő garázsok kihasználtságát, hogy a garázscélú befektetések jövedelmezővé váljanak és egyre több ingatlanfejlesztő lásson perspektívát a közcélú garázsok építésében és üzemeltetésében.

 

Parkolási létesítmények építésénél általában kimarad – vagy nagyon minimális – a marketingre és reklámozásra fordítható költségkeret. A reklám és médiapiacon egy 2-300 férőhelyes garázs önmaga egyedül szinte képtelen olyan értékű megjelenést vásárolni, ami ahhoz lenne szükséges, hogy a kihasználtság folyamatosan magas legyen. A Garázsok Napja tömöríteni igyekszik a garázsok reklám és marketing törekvéseit tulajdonosi körtől és üzemeltetőtől függetlenül; az AKCIÓ célja, hogy minél többen ismerjék meg és vegyék igénybe a budapesti parkolóházak és mélygarázsok szolgáltatásait.

 

A Magyar Parkolási Szövetség reményei szerint amennyiben sikerül elérni, hogy a jelenleg meglévő parkolóház és mélygarázs infrastruktúra magas kihasználtsággal működjön, akkor megteremtődnek a gazdasági feltételei annak, hogy az ingatlanfejlesztő cégek a irodaház, bevásárlóközpont és lakópark  fejlesztések után végre garázsokat is elkezdjenek építeni.