FELHÍVÁS – Európai Mobilitási Hét 2011

Szeptember 16 és 22-e között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét (EMH)! A Magyar Parkolási Szövetség és a Fővárosi Önkormányzat együttműködésének köszönhetően az Európai Mobilitási Héten 1 nap, szeptember 19. hétfő a GARÁZSOK NAPJA lett! A promóció célja a közterületen kívüli parkolás népszerűsítése, egyúttal a közterületek tehermentesítése.

A kezdeményezés hasonlóan a Torkos csütörtök-köz vagy a Múzeumok éjszakájához arra épül, hogy egy napig kedvező áron (pl. 50%) lehet igénybe venni egy adott iparág hasonló szolgáltatásait. A Garázsok napja promóció tárgya a parkolási létesítmények és az ott nyújtott szolgáltatások igénybevételére való ösztönzés. A kezdeményezéssel a Szövetség szeretne hagyományt teremteni és a későbbiekben időről-időre megrendezni a Garázsok napját.

 

A promóció céljai:

– Garázsban parkolás – mint szokás – népszerűsítése.

– Parkolóházak, mélygarázsok, fizetős irodai és bevásárlóközpont parkolók népszerűsítése.

– Utcai várakozóhelyek tehermentesítése, forgalom csillapítása.

– Parkolási létesítmények jövedelmezőségének (befektetési kedv) javítása (távlati cél)

– Tudatos Parkolás támogatása.

 

A GARÁZSOK NAPJA rendezvényhez különböző felajánlásokkal és témákkal lehet csatlakozni, néhány kiemelt példa:

1) Parkolóház mélygarázs üzemeltetők

Feltétel: Kedvezményes – pl: 50% – parkolás biztosítása a Mobilitási hét alatt, esetleg kedvezményes bérletek értékesítése)

2) Irodaházak / bevásárlóközpontok garázsai

Feltétel: Kedvezményes – pl: 50% – parkolás biztosítása a Mobilitási hét alatt, alkalmazottak parkolásának elősegítése, bevásárlóközpontok garázsainak (akár magának a bevásárlóközpontnak is) a bemutatása.

3) Garázsok működésének bemutatása

Kiscsoportos (10-20 fős) program, általában műszaki érdeklődésű emberek, fiatalok, egyetemisták érdeklődésére tart számot. Célja egy garázs működésének bemutatása, hasonlóan mint egy „üzemlátogatás”

4) Mobilparkolás szolgáltatók

Mobilparkolási rendszerek bemutatása kiállítási standon, prospektussal, online, stb.

5) Elektromos áram töltésére alkalmas berendezés gyártók és forgalmazók

Berendezések kiállítási és bemutatási lehetősége, az elmúlt évben egy Toyota Prius és az ELMŰ által szponzorált áramtöltő berendezés már kiállításra került

Ahhoz, hogy a GARÁZSOK NAPJA promóció sikeres legyen legalább 25-30 garázs részvételére volna szükség. Ezért minden garázsüzemeltetőt – vidékieket is –
szívesen látunk!

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT idejére a promócióban résztvevő garázsokról a parkonet.com – parkolási médiaportál egy ALOLDALT indít, parkonet.com/mobilitas címen, ahol az akcióban résztvevő garázsok listája lesz megtalálható. A listán található garázsokra kattintva a garázs minden adata a parkonet.com oldalán megtekinthető. A lista a hungaropark.hu oldalon is közzétételre kerül.

A parkonet.com és a Hungaropark.hu weboldalakon megtekinthető lesz a közterületi parkolási díjak térképe Budapestre és a vidéki városokra egyaránt.

Az Európai Mobilitási Hét során 3 alkalommal kerül sor sajtótájékoztatóra, amin a Hungaropark képviselője is részt fog venni. A sajtócsomagba a Hungaropark sajtóközleménye és a garázsok listája is belekerül.

Az egyhetes rendezvénysorozat során a HUNGARPARK szórólapok nyomtatását is tervezi, amik a rendezvények során kerülnek kiosztásra. A szórólapok a kijelölt információs standokon, lesznek megtalálhatók, valamint a mozgó szórólaposztó személyek fogják teríteni.

Az EMH alatt lehetőség van saját költségen szórólapok, kisebb promóciós anyagok terítésére, vagy akár standok felállítására is.

Amennyiben szeretne csatlakozni az Európai Mobilitási Héten a GARÁZSOK NAPJA promócióhoz, mint parkoló tulajdonos, üzemeltető, mobilparkolás szolgáltató, szponzor, technológiai cég, média partner, stb. kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Magyar Parkolási Szövetség titkárságával!