2024. július 22. hétfő

ADÓJA 1%-ÁVAL SEGÍTSEN, HOGY JOBB LEGYEN A PARKOLÁS!

A felesleges stressz megmérgezi a családi kapcsolatokat, lerombolja az intimitást. Ne hagyja, hogy a parkolás miatt rossz napja legyen! Keressünk OKOS megoldásokat a parkolási problémákra! Célunk, hogy javuljon a parkolási közszolgáltatások minősége, a zsúfolt városrészek elérhetők legyenek, ügyfélbarát parkolóházak és mélygarázsok épüljenek, hogy mindenki haza tudjon menni, akár autóval is a CSALÁDJÁHOZ.

Mit kell tennie?

A civil szervezet számára az adófizetők a személyi jövedelemadó 1 %-áról a 2053 számú bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon vagy az erre a célra kialakított 20EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhetnek. A nyomtatványra kérjük írja rá egyesületünk adószámát:

19013402-1-09 

Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 20EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb 2021. május 10-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2021. május 20-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, akkor kétféle módon teheti ezt meg. Vagy elektronikusan rendelkezhet az 2053 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 20EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2021. május 20-ig. A postai küldés menetének megtekintése.

Ha Ön egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett őstermelő, áfa fizetésre kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2021. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 20EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2021. február 25-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton. Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, akkor közvetlenül 2021. május 20-ig még lehetősége van a 20EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak. A postai küldés menetének megtekintése.

Amennyiben Önnek a NAV készíti el az adóbevallását, akkor az erre a célra kialakított 20EGYSZA jelű nyomtatványt kitöltve, 2021. május 10-ig eljutathatja munkáltatójához, vagy 2021. május 20-ig elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak.

Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról kérjük, hogy mihamarabb nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2021. május 20-ig.

Alacsony a jövedelme? Nekünk, már pár ezer forint is sokat jelenthet!

Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint. Ilyen pár forintból máshol több millió forint gyűlik össze minden évben.

Tudnivalók

Kérjük kattintson a részletekért!

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó. Kérjük, mindenképp rendelkezzen teát adójának 1%-áról!

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott adó 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. Minden adófizető felajánlása duplán számít! Az adó egy százalékát kétszer ajánlhatja fel: egyiket egy nonprofit szervezetnek, a másikat egy egyháznak vagy költségvetési előirányzatnak, így 1+1%-ról rendelkezhet.

A Magyar Parkolási Szövetség bár 2012 óta gyűjti az SZJA 1%-okat, eddig csak szerény eredményekről beszélhetünk. Ettől függetlenül minden évben izgalommal várjuk a NAV értesítését, hogy az adózók mennyire támogatják az egyesület munkáját. 

Az adó 1% felajánlása Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokat jelent egy civil szervezet számára, pl. túlélést és anyagi forrást a színvonalas szakmai munka folytatására.

Az eddig befolyt adó 1%-okból konferenciák szervezéséhez járultunk hozzá. A jövőben a szövetség médiakommunikációját fogjuk erősíteni.

Köszönjük Támogatását! Ígérjük, hogy vigyázunk arra, hogy a jövőben is jól hasznosuljon mindaz, ami részünkre felajánlásra került.  Teremtsünk élhető városokat Magyarországon, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő mobilitási formát!