2019. december 9. hétfő

EPA elnökségi ülés Budapesten

Az Európai Parkolás Szövetség (EPA) elnöksége 2012. június 21-22 között Budapesten tarja soron következő ülését.   Antoni Roig Laurence A. Bannerman alelnök Nick Lester elnök Rainer-Michael...

Miniszteri biztos a Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer kidolgozására

Miniszteri biztos segíti az elektronikus fizetési rendszerek bevezetését a közlekedésben Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Szőke Pál személyében miniszteri biztost nevezett ki...

Így csinálja Budapest: a parkolási franchise

A fővárosi önkormányzat elvesztette a parkolási pénzekért folytatott csatát, 2013. január 1-től törvényesen is a kerületek kezébe kerül a parkoltatás. Több kerület bővíti a fizetős zónákat, az eddig ellenálló Óbuda is beszáll, és óriási területet tesz fizetőssé.

Új parkolási feltételek Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése nyomán részben változnak a parkolási feltételek Budapesten: nagyobb kedvezményt kaphatnak az elektromos meghajtású járművek, a Rákóczi téri mélygarázsban pedig fizetni kell majd a parkolásért. Az erről szóló rendeletet 23 képviselő támogatta, 8-an tartózkodtak.

Garázsok napja az Európai Mobilitási Héten

A Magyar Parkolási Szövetség az Európai Mobilitási Hét keretében Garázsok Napja címmel 2011. Szeptember 19-én hétfőn promóciót szervez a közterületen kívüli parkolás népszerűsítése érdekében.

FELHÍVÁS – Európai Mobilitási Hét 2011

Szeptember 16 és 22-e között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét (EMH)! A Magyar Parkolási Szövetség és a Fővárosi Önkormányzat együttműködésének köszönhetően az Európai Mobilitási Héten 1 nap, szeptember 19. hétfő a GARÁZSOK NAPJA lett! A promóció célja a közterületen kívüli parkolás népszerűsítése, egyúttal a közterületek tehermentesítése.

Elég egyetlen gombnyomás Indul a GPS-alapú parkolás

GPS parkolási szolgáltatás elindítását jelentette be a fejlesztő Secret Control Kft. és az EME Zrt. A 2011. július elsejétől bárki számára rendelkezésre álló lehetőség minden eddiginél egyszerűbbé és pontosabbá teszi a fizető parkolást Budapesten és 26 vidéki városban. A szolgáltatás egyetlen gombnyomással indítható el.

24. Szakmai fórum – Százhalombatta

Május 25-26-án Százhalombattán tartotta soros közgyűlését a Magyar Parkolási Szövetség. A két napos konferencián rekord számú résztvevő jelent meg, ami nagy valószínűséggel az utóbbi időben a média fókuszába került Mozgáskorlátozott parkolási anomáliának is betudható volt. Az ország minden részéből érkezett küldöttek erős fellépést várnak a tisztességesen fizető autósok védelme érdekében.

Új elnöke van a Hungaroparknak!

Nyikos István választották a Magyar Parkolási Szövetség (Hungaropark) új elnökévé a szervezet március 6-i taggyűlésén, Hajdúszoboszlón. Nyikos István Tóth Józsefet – a decemberben megszüntetett Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás volt igazgatóját – váltotta az elnöki székben.

Elhunyt Mikola László

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, barátunk,  Mikola László, a Magyar Parkolási Szövetség elnökségének...

Rokkantigazolvánnyal bűvészkedő olasz focisták bíróság előtt

Bíróság előtt kell válaszolniuk az olasz élvonalbeli Bologna labdarúgóinak arra, hogyan került a birtokukba rokkantak parkolását megkönnyítő igazolvány. Az ANSA olasz hírügynökség...

Ingyenes mobilparkolás kezelő program Androidra

Új ingyenes program segíthet a fizetős parkolásnál a mobiltelefonnal való díjfizetésben. Gyorsabban, egyszerűbben lehet SMS-t küldeni, de azt is megmutatja, mennyiért parkoltunk.

Keszthely lendületben: túristabarát parkolási rendszer készült

A helyiek és a Keszthelyre látogató turisták érdekeit egyaránt szolgálja a város új parkolási rendszere, melyről márciusi ülésén döntött a képviselőtestüle.

Sajtóközlemények

Meghívók

Közzététel