Parkolóhelyek kialakítására átadná a MÁV Zrt. a XIV. kerületi önkormányzatnak a Francia úton lévő területet, ahol jelenleg mintegy háromszáz garázs áll, és amelyet ismeretlenek illegális szemétlerakónak használnak.

A MÁV Zrt. keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a területen körülbelül 450 parkolóhely létesíthető, a zuglói önkormányzattal 2019 óta egyeztetnek.
A vasúttársaság eddig bérbe adta a Francia úti területeket, amelyekre a bérlők az elmúlt évtizedekben saját költségükre mintegy háromszáz – ideiglenes építési engedéllyel rendelkező – garázst építettek. A bérlők éves szinten nettó kilencmillió forint bérleti díjat fizettek a MÁV Zrt.-nek – írták.

A szerződés szerint a bérleti jogviszony indoklás nélkül bármikor felmondható mindkét fél részéről. A bérlői jogviszonyokat a bérleti szerződésben lévő felmondási időre figyelemmel mondja fel a MÁV Zrt. A bérleti szerződés szerint a bérlőnek tisztán, rendezetten kell visszaadnia a területet, és a felépítmény bontásáról, a törmelék elszállításáról is neki kell gondoskodnia – tették hozzá.

Közölték: ismeretlenek illegális hulladéklerakónak használják a garázssor melletti területet. Az elmúlt két évben a Francia úti garázssorok melletti és a Mexikói úti vasúti területekről 366 tonna, tavaly ősszel 78 tonna hulladékot szállíttatott el a MÁV Zrt., az utóbbi hat hónapban pedig több mint 150 köbméter szemetet raktak le az állampolgárok.

Az illegális hulladék elszállítása éves szinten 15 millió forint költséget jelent a vasúttársaságnak – olvasható a közleményben.

Nyitókép: MTI.