Ingyenes mobilparkolás kezelő program Androidra

Új ingyenes program segíthet a fizetős parkolásnál a mobiltelefonnal való díjfizetésben. Gyorsabban, egyszerűbben lehet SMS-t küldeni, de azt is megmutatja, mennyiért parkoltunk.

A program elindításától a kiküldött SMS-ig alig 10 másodperc telik el. Ezalatt a program felajánlja a parkolózóna kódját, egy rövid ellenőrzést és jóváhagyást követően pedig már mehet is az automatikusan kitöltött SMS a parkolás megkezdéséről. A parkolás leállítása még egyszerűbb, csupán egy gombnyomás.

Ingyenesen letölthető és használható programot dolgozott ki egy hazai vállalkozás a nyilvános fizetős parkolók díjának mobiltelefonnal való fizetésének egyszerűsítéséhez. Az okostelefonokra fejlesztett ParkolóÓra program az SMS beírását és elküldését könnyíti meg, így gyorsabban és egyszerűbben lehet parkolni.

A program indítása után szinte azonnal javaslatot tesz a parkolózóna négyjegyű számára, majd a jóváhagyást követően az előre beállított rendszámmal és szolgáltatóval elküldi a parkolást indító SMS-t. Természetesen a felhasználó ugyanúgy kap visszaigazolást a parkolás indításáról, mint hagyományos SMS küldése esetében.

 

parkoloora2

A program használatával idő takarítható meg, de az is követhető, mennyi megy el parkolásra, így kis odafigyeléssel a program használata csökkentheti ezt az összeget.

A program a www.parkoloora.com oldalon részletesen megismerhető és ingyenesen letölthető, de elérhető Android Market oldaláról is.

Jelenleg még csak Android platformon fut a szolgáltatás, de már fejlesztés alatt van iPhone és Windows Mobile-ra egyaránt. Ennek elkészültének pontos dátumát egyelőre nem tudom megmondani.

A program készítőitől még megtudtuk:

  • A program ingyen letölthető és használható.
  • Parkolásonként egy reklámot kap a felhasználó, de ez kizárólag a programban jelenik meg.
  • Nincs semmilyen feltétel a használatra. Az SMS parkolás szabályai és költségei mérvadóak, de ez a szolgáltatoktól függ (T-Mobile, Vodafone, Telenor, EME)
  • Jelenleg a program csak parkolás indítására és leállítására alkalmas. A felhasználói visszajelzések alapján fogják továbbfejleszteni.