A legdinamikusabb parkolási szervezet
Közép- és Kelet-Európában
Ahol közlekedés és ingatlan találkozik

Ügyfélkapu

OnLine felhasználók

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

2015. október 09., péntek 18:49

High-tech garázsok szolgálják ki a jövő budapesti autósát?

Írta: Trapp Henrietta
Értékelés:
(1 szavazat)

Automata garázsokat gyártó japán cég térképezte fel a budapesti parkolási kihívásokat, annak érdekében, hogy nálunk is elterjedjenek, mindennapi használatba kerüljenek a mechanikus, automatizált parkolók.

 Már ma is található néhány mechanikus automata garázs a fővárosban, a BKK és a Hungaropark céljai között pedig egyértelműen ott áll a városi parkolás könnyű elérhetősége, megkönnyítése és kényelmesebbé tétele. A Szent István téren a Bazilikánál, illetve a Franklin Iroda és Parkolóházban működő parkolási rendszereket kivitelező WÖHR (automata parkoló rendszereket kínáló cég) gyártóval kapcsolatba lépve érkeztek Budapestre, a Japán Parkoló Rendszer-gyártók Szövetségének szakértői, amelynek során több előadást és konzultációt tartottak, hogy felvázolják a budapesti parkolási helyzetét, lehetőségeit.

 

Kugel Tibor, a Hungaropark alelnöke elmondta, hogy „Japán élen jár a kis helyet foglaló, praktikus automata garázsok építésében, hiszen ott egy nálunk még elképzelhetetlen szabály van érvényben, miszerint csak akkor vásárolhat bárki gépjárművet, ha rendelkezik parkolóhellyel is. Bár, Magyarországon nincs ilyen rendelkezés, viszont parkolási nehézségekkel minden nagyvárosban szembe kell néznünk. A parkolási igények felmérése után, a távol-keleti piacokra való nyitottság megléte miatt - már található egy koreai parkolási rendszer a főváros Akácfa utcájában - Kuwata Atsushi, Japán Parkoló Rendszer-gyártók Szövetségének elnöke bízik abban, hogy az európai parkolásban is részt tudnak venni. A mechanikus automata garázsokkal 40%-kal több autót lehet tárolni, mint a rámpás parkolóházakban, bár tény, hogy a lakosság még idegenkedik az automata rendszerektől, főleg a jellemző rövidtávú parkolások során.”

 

Budapesten - főleg a belvárosi kerületekben - szinte a nullához konvergálnak a parkolóknak kialakítható helyek, ezért a jövőben a mély garázsok és bennük eseteként automata rendszerek lesznek azok, amelyek meg tudnak jelenni. A parkolás és a városi közlekedés jobbá tételére hozták létre az évente megrendezett CEE Parking Development Forumot, azt a nemzetközi parkolási konferenciát, amelynek során, 2015. december 2-án, hazai és nemzetközi szakértők, döntéshozók, befektetők vitatják meg a haza parkoláshoz kapcsolódó kérdéseket, lehetőségeket. 

 

Megjelent: 1190 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. október 09., péntek 18:52
Tovább a kategóriában: « Hungaropark Közgyűlés 2015.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
A CEE Parking Development Forum 2015. támogatói
                    
             
         
Parkolás Tudatosan  |  Autósoknak  |  Garázs üzemeltetőknek  |  Partnereknek
A parkolási problémákat orvosolni csak a közterületen kívül - parkolóházak és mélygarázsok építésével - lehet. Ez jelenti ugyanis az egyedüli és hatékony megoldást a jövő generációk által vásárolni, majd forgalomba helyezni tervezett járművek tárolásának megoldására.